Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου Πορτής στις 6 και 7 Μαίου 2023 στην Αίγινα.

2023-04-10 21:36

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΡΤΗΣ

Διήμερη εκδρομή του Συλλόγου στις 6 και 7 Μαίου 2023 στην Αίγινα.

 
 

ΠΡΟΣ: Τα μέλη, τους συγχωριανούς και τους φίλους του Συλλόγου.

-Σας γνωρίζουμε ότι:

-Το Δ.Σ του Συλλόγου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, αποφάσισε την πραγματοποίηση διήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στην Αίγινα, στη Μονή Αγίου Νεκταρίου, στις 6 και 7 Μαίου 2023 . Ώρα αναχώρισης την Παρασκευή 5 Μαϊου 12.00 το βράδυ απο το χωριό και επιστροφή 7 Μαϊου το βράδυ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 90 ευρώ ανά άτομο, για όσους αναχώρισουν απο την Πορτή.  Για όσους θα αναχωρίσουν απο την Αθήνα-Πειραιά το κόστος ανά άτομο θα είναι 70 ευρώ . Στην τιμή περιλαμβάνεται: Η μεταφορά,τα ακτοπλοοϊκά εισητήρια καθώς και μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

Επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Νεκταρίου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας το Αρχαιολογικό Μουσείου, και στην παραλία της Αίγινας.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25 Απριλίου, στον Πρόεδρο του Συλλόγου, ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΖΙΑΦΑ, στο τηλέφωνο 6945875308 ή στην Ταμία του Συλλόγου κα Δήμητρα Τριανταφύλλου τηλ.6974303156.

 

 

Άγιος Νεκτάριος
Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκτάριου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Μοναστήρια της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες των Βαλκανίων. Χτίστηκε το 1904, αλλά την σημερινή του μορφή την πήρε το διάστημα 1973 – 1994. Στο Μοναστήρι βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου και φυλάσσονται εκεί τα λείψανα . 

 

Ναός Αφαίας
Περιτριγυρισμένος από πεύκα και με υπέροχη θέα στη θάλασσα, ο Ναός της Αθηνάς Αφαίας βρίσκεται στα βόρια του νησιού. Χτίστηκε το 480 π.Χ. μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Ναός είναι Δωρικού ρυθμού και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αφού σώζονται 24 από τις 34 κολώνες του.

 Το Νησί της Αίγινας

Νησί με μακραίωνη ιστορία, η Αίγινα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε αρκετές φάσεις της ελληνικής ιστορίας, αφού αποτέλεσε εκτός των άλλων, και την έδρα της πρώτης κυβέρνησης του νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1828). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας έχτισε εντυπωσιακά νεοκλασικά κτήρια προκειμένου να στεγάσει την έδρα του, τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί. Η Αίγινα, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες λόγω της μικρής του απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά.