Γιορτή πίτας, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018.

2018-08-23 20:30

     Γιορτή πίτας. Σάββατο 18 Αυγούστου 2018.

Γιορτή πίτας.
Σάββατο 18 Αυγούστου ήταν μία μέρα μοναδική στο χωριό μας. Αξιωθήκαμε για άλλη μια φορά να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την τοπική πίτα. Την πίτα που έθρεψε γενιές και γενιές ανθρώπων σε δύσκολους καιρούς και που στο άκουσμά της τρέχουν όλοι να πάρουν ένα κομμάτι. Και σήμερα είναι αναπόσπαστο μέρος του Πορτιώτικου τραπεζιού.
Περάσαμε πολύ όμορφα. Με σύμμαχό μας τον καιρό, γλεντήσαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε και φάγαμε πίτες. Πίτες κάθε είδους που έφτιαξαν με μεράκι οι Πορτιώτισσες νοικοκυρές. 
Σας ευχαριστούμε πολύ όσους μας τιμήσατε με την παρουσία σας, αλλά και όλους εσάς που με αφορμή την Γιορτή Πίτας επισκεφτήκατε το χωριό μας, από άλλα μέρη. 
Ευχαριστούμε και τις νοικοκυρές που κάθε χρόνο μας προμηθεύουν με τις εξαιρετικές πίτες τους. Φέτος φτιάχτηκαν 68 πίτες και γλυκά. Χωρίς εσάς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η Γιορτή μας.

Και τέλος ευχαριστούμε τους Γιάννη Μπουλογιώργο για τον Χαλβά που μας προσέφερε επίσης και τον Ευαγγελο Μαντζιάλη για το ψωμί ,που με την ευγενική και πολύ διακριτική προσφορά τους βοήθησαν στην υλοποίηση της γιορτής.